Din mobil kan være en (risikofyldt) pengemaskine

Det kan være fristende at låne penge via sin mobiltelefon, men pas på. For det kan også være en dyr fornøjelse, da kviklån og sms lån gerne har utroligt høje renter og øvrige låneomkostninger. Det er ikke sjældent, man ser et kviklåns låneomkostninger overstige selve lånets værdi.

Hos nogle låneudbydere kan du altså risikere at skulle betale mere end dobbelt så meget tilbage, som du startede med at låne.

Så selvom det er nemt og hurtigt at låne via et sms lån, og man ikke rigtig lægger mærke til omkostningerne, da man jo bare står med sin mobil i hånden og venter på pengene, er det altså alvorlige sager, som man ikke skal glide for let henover. For så kommer det og bider dig i enden på et tidspunkt.

Pengene skal også betales tilbage igen

Kreditoren vil have sine penge igen, når du først har lånt dem. Det er klart. Og det skal gerne ske inden for den tidsfrist, du fik, da du ansøgte om lånet og blev godkendt. Dog er det ikke altid nok bare at betale det lånte beløb tilbage igen.

Der kan nemlig være tilknyttet ekstra omkostninger som et oprettelsesgebyr, hvilket ofte kan være på flere hundrede kroner. Derudover er der renter og renters rente, hvis du skulle overskride betalingsfristen. Så på den lange bange kan et ellers uskyldigt lån blive til en sag om mange tusinde kroner.

Store omkostninger ved hurtige lån

Og det er gerne en af grundene til, at vi ser så mange mennesker deltage i TV3’s Luksusfælden. En af de primære årsager til, at mange mennesker ender så langt nede rent økonomisk er gerne, at de optager kviklån. Og ofte bare for at betale andre lån ud, hvilket kun sender dem ind i en ond cirkel, som er meget svær at komme ud af igen. Især hvis man har mistet overblikket over sin økonomi.

Så hvis det ikke er hamrende nødvendigt at finde pengene her og nu, er det klogt at holde sig fra kviklån og sms lån, da der findes klogere måder at låne pengene på.

Lån / af

Indlægs forfatter: Soren