Er din Macbook lader blevet grim og er ved at gå i stykker, her er tips til din lader.

Du har måske haft din Macbook oplader længe, og synes den er gået hen og blevet grim og beskidt, der er måske ridser i den og du føler ikke den lader som den plejer? Her er et par tricks du kan anvende for at pifte din lader lidt op igen.

Min Mac lader er grim, hvad gør jeg?

Du kan altid starte med at vaske den, den hvide farve bliver hurtig beskidt af at ligge på gulvet og andre steder, og det gør laderen generelt grim at se på. Dog skal du huske at opladeren ikke må være tilkoblet strøm, og når der siges, vaske den, er det ikke fordi du skal dyppe den i en balje med vand, men blot tørre den grundigt af med en klud og eventuelt sæbe.

Hvis du stadig ikke synes den er pæn, kan du overveje at male / tegne på den, det er en smart måde til at gøre din Macbook oplader personlig og stilet. Hvis du ikke er god til at tegne, kan du prøve at lime perler eller glimmer på din oplader, da det også giver den et helt unikt udseende.

Min Mac lader har en ødelagt/næsten ødelagt ledning, hvad gør jeg?

Hvis der er huller i det yderste plastik på din ledning, eller du kan se og mærke det er på vej, skal du hurtigst muligt tape området til med almindelig tape, helt stramt så der ikke går hul på ledningen. Gør det godt og grundigt og mange gange, og gør det i enderne på din oplader. Så er du sikker på at din Macbook oplader forbliver i god stand og ikke går i stykker. Denne løsning gør måske at din lader bliver lidt grimmere, men der er ikke rigtig noget alternativ, så der skal du i stedet overveje om det er på tide at skifte og købe en ny oplader.

Hvordan sikre jeg mig at min Macbook lader altid har det bedst?

Hvis du vil være sikker på at din Mac oplader altid har det godt, bør du altid oplade din computer fuldt ud, frakoble din oplader helt fra stikket, og først tilkoble den igen når din computer er ved at gå tør for strøm. Det hjælper de genopladelige lithium polymer til at blive langsommere nedbrudt, da det ikke kan undgås at din oplader og batteriet i din computer bliver slidt. Hvis du virkelig vil gøre det bedste for din Mac oplader, skal du lægge den på køl når den ikke lader da det hurtige stopper nedbrydningen indeni adapteren. At køle den er ikke skadeligt for din oplader så det kan du være helt rolig og gøre. Hvis du til gengæld sidder udenfor i solen eller din oplader står ved en radiator, bliver den hurtigere overophedet og dette nedbryder laderen hurtigere, så prøv at undgå dette for at din Macbook oplader altid har det bedst.

Indlægs forfatter: Soren