Erindringer om Slagelse

Jeg er født og opvokset I Slagelse, en lille by langt nede på sjælland med omkring 30.000 indbyggere. Der er lige omkring 100 km ind til København så det er et godt stykke. Det er en hyggelig by og skulle faktisk være en af Danmarks ældste hvilket man tdeligt ser flere steder.

Den har stadig en stor gågade og vestsjællandscenteret og er lidt som en centurm for det sydlige sjælland. Den har også flere uddannelsesinstitutioner som Syddansk universitet, handelsskole, sygeplejeskole og et gymnasium. Det med at det er en af de ældste byer i Danmark ser du tydeligt i midtbyen der præges af den ældste kirke i Danmark, den er bygget i det 13’ende århundrede og i den ene ende af byen finder du ruinerne af et kloster der daterer helt tilbage til det 11. Århundrede. Byen har også et museum der fortæller omkring byen historie.

Små 10 kilometer fra byen finder du vikingeborgen Trelleborg der er en rigtig borg fra vikingetiden.

Slagelse er altså en by der er rig på historie og hver gang jeg kommer hjem til den bliver jeg overrasket over hvor meget liv der stadig er i den. Da man var mindre følte man at det var en lille by og var bange for at den ville dø ud med flere og flere lukkede butikker, men da den er samlingspunkt for et stort område med mange små byer så er det nærmere gået den anden retning, de små ting er lukket i de små byer og i stedet er store ting åbnet i Slagelse.

Nå det jeg egentligt ville skrive omkring var sidste gang jeg var tilbage i Slagelse. Det var her i foråret da min klasse havde bestemt sig for at samles på vores 10 års dag for afgangseksamenen, det hele startede med at vi bestilte noget mad over nettet fra et pizzaria I Slagelse. Vi var 12 mennesker så vi kunne samles hos en af dem der stadig boede I byen. Derefter tog vi ud og bowle og for at fuldende aftenen tog vi en tur I byen. Det er noget helt specielt at tage I byen med folk man har delt så mange minder med I barndommen, men aldrig rigtigt gået I byen med før. Alt I alt en perfekt aften og en hyggelig tur.

Indlægs forfatter: Soren