Fordele ved brug af membranpumpe

En membranpumpe, er en pumpe der har en stor alsidighed i dens anvendelsesmuligheder alt fra store virksomheder der skal transportere store mængder kemisk væske igennem pumpen, og til et toilet i en campingvogn. Den kan suge i både tør og våd tilstand, hvilket åbner mange muligheder. En membranpumpe bruges ofte når der skal flyttes og transporteres væsker af forskellig art, men kan også anvendes til mindre genstande så som nødder og bær.

Hvordan virker en membranpumpe?

En membranpumpe er bygget op af få elementer, der er med til at pumpen har en lang levetid, og kan bruges hele året rundt, både indendørs og udendørs, i alt slags vejr. Grunden til at pumpen har sit navn, er fordi den er tætnet med membraner omkring luftmotoren. En membran er egentlig bare en tynd genstand der indsættes mellem to forskellige “miljøer”. Alt efter hvad der skal pumpes igennem pumpen, om det er neutrale væsker, eller kemiske væsker, varme eller kolde væsker, anvendes der membraner af forskelligt materiale. Derfor kan du bruge pumpen til alt lige fra syre, base, lak, maling, trykfarver og levnedsmidler, sprøjtemidler osv.

Typer af pumper

Der findes forskellige typer af membranpumper. Alt efter hvad det er du skal bruge pumpen til, egner de forskellige typer pumper sig mere eller mindre godt. Membranpumper laves også i forskelligt materiale, dette kan være støbejern, rustfrit stål og hastelloy.

  • En trykluftspumpe, er som navnet antyder drevet af trykluft. Denne type pumpe har netop derfor en lang levetid. Pumpe kan nemt reguleres indenfor lufttryk og flow. Trykluftspumpen er oftest den pumpe der bruges til de største mængder væske.
  • Den eldrevne membranpumper drives af elektricitet, og har mindre muligheder indenfor tryk og flow, end trykloftspumpen. Derfor har denne pumpe heller ikke så brede anvendelsesmuligheder. El-pumpen bruges for det meste I mindre industrielle opgaver, såsom køretøjer, campingvogne og i mindre skibe.
  • Den sidste type pumpe er en akselkoblet membranpumpe. Denne type pumpe bruges typisk i landbruget og kan blandt andet bruges til at drive en traktor eller andre landbrugsmaskiner. En akselpumpe pumper væsken gennem flere “membrankamrer”, typisk 3-6.

 

Kilde: https://www.iversen-trading.dk/varetype/pumper/membranpumper/

Blog / af

Indlægs forfatter: admin