Fra Jylland til Sjælland

Ja jeg ved godt at det er et skridt I den forkerte retning, men grundt job har familien været nødsaget til at trække stikket og flytte fra Jylland til Sjælland. Når man kommer fra et rækkehus på 140 kvm med 2 børn og skal over I en 4 værelses lejlighed på 115 kvm er det lidt underligt. Selvom det kun er 35kvm så betyder en lidt dårlig indretning og lidt lavere til loftet bare at det hele føles utroligt klemt. På den anden side har der aldrig været så mange fritidsaktiviteter før, børnene har ikke længere kun valget imellem håndbold og fodbold, de kan nu slå op I et katalog med 50 forskellige sportsgrene lige fra e-sport til kampsport.

I weekenderne skal vi bare slå op I lokalavisen hvis vi keder os, så vrimler det med kulturelle tilbud. Og kultur er ikke kun kedelige museer, det er også koncerter, udstillinger og meget mere som man gratis eller for et lavt beløb kan komme ud og opleve.

Efter et stykke tid begynder det faktisk at føles som den rigtige beslutning selvom det har krævet penge, sved og tårer. Heldigvis fik vi en god sum for huset der var købt lige på det rette tidspunkt og blev solgt igen her lige før krisen. Og lejligheden I KBH er lejet og vi mærker derfor ikke nedgangen på markedet.

Til flytningen fik vi hjælp af professionelle. Vi begyndte at regne på det, og bare I Benzin ville det ikke kunne betale sig da vi skulle køre frem og tilbage over 5 gange I en stor varevogn. Der skulle en lastbil til så tingene kunne blive flyttet I et læs. Til den opgave fik vi hjælp af et par friske gutter fra Flyttefimaet.dk

De kom med en flyttebil eller nærmere flytte lastbil og det var faktisk lige før at vi stadig ikke kunne have det. Problemet er lidt at nogle af vores møbler som f.eks. stole ikke kan stables. Så kan det hurtigt begynde at fylde inde bagi sådan en lastbil.

Heldigvis fik vi det hele med og dette skyldes ikke mindst ejeren Thomas Mortensen som du kan følge her på Google+

Han var ved et tilfælde med denne dag og han ved lige hvordan tingene skal sættes så der kan være mest muligt.

Efter lidt tid I den nye lejlighed har man også vænnet sig til at leve på de færre kvm. Der findes mange smarte indretnings muligheder og hvis hvert rum tænkes helt igennem så føles hele lejligheden pludseligt langt større. Det er måske ikke lige IKEA man skal tage I og købe det hele hvis man vil gennemtænke det hele, men hvis du bruger noget tid på det, søger på nettet og er nytænkende så kan du selv skabe en kombination der passer perfekt til din lejlighed.

Det eneste vi ikke har kunne genskabe eller forbedre er faktisk den korte afstand til familie og venner. Selvom Danmark måske ikke er ret stort så kan afstanden imellem Sjælland og Jylland faktisk føles stor. Vi har dog fundet ud af at det godt kan betale sig hvis det kun er en af os der skal hjem at tage flyet fra CPH til Billund (Det er Billund vi kommer fra) Men hvis vi skal hele familien afsted så er det små 3 timers køretur over pengemaskinen som de kalder storebæltsbroen.

Det bliver derfor desværre til en del mindre fællesspisninger, men til gengæld nyder man virkeligt hinanden når det så er. Og mon ikke at der også findes nogle venlige mennesker I København som man connecter med? Det tror jeg ihvertfald at der gør.

Indlægs forfatter: Soren