Gammel grund, nyt hus

Hvis du har besluttet dig for at købe en gammel grund til dit nye hus så kan du være så uheldig at der allierede ligger en bygning på grunden. Hvis dette er tilfældet så har vi har en række råd til hvordan du undgår de værste ting der kan ske. Med rådgivning fra start til slut slipper du for at hænge på en stor efterretning.

Det første du bør undersøge for ikke at hænge på uforudsete problemer er grunden. Den skal undersøges grundigt før du køber og du bør derfor finde en med ekspertise på dette område til at undersøge den. Desuden skal der findes et nedrivningsfirma til at fjerne det gamle hus, men faktisk er det ofte så heldigt at du kan finde en der kører total enterprise og altså står for det hele uden at du skal røre en finger, bare du husker at nævne tingene der skal ordnes for dem.

Og er huset gammelt og nedslidt eller er du måske endda så heldig at få det på tvangsauktion så kan prisen ofte være meget tæt på prisen for en tom byggegrund og så I et område hvor der ikke er byggegrunde.

Vælger du at købe et normalt parcelhus fra 60’serne elller nyere skal du dog være opmærksom på at du kommer til at betale lidt ekstra. Men hvis du sammenligner med prisen for at renovere huset med ekstra isolering, vinduer og tag er forskellen ikke urimeligt stor. Måske har du ikke lige midlerne til at købe drømmehuset endnu og tænker at du kan slå en smutvej ved at købe et gammelt hus som du løbende renoverer over de næste 5-10 år. Men så skal du huske den ekstraregning der er I denne periode på energi, forskellen er nemlig ofte op til 20.000 om året og over 10 år er det 200.000 ekstra du kunne have købt bolig for. Samtidig er rumopdelingen ofte ikke optimal, så du skal igang med en kompliceret ombygning istedet for at bygge dit eget drømmehus fra bunden af.

Og drømmehuset kan du på den anden side skære lidt af prisen af ved at vælge typehuse som er lidt billigere end de arkitekttegnede. På samme tid kan du nyde godt af at det også er færdigt hurtigere.

Indlægs forfatter: Soren