Hvad kan LED egentligt?

Nu er folk endeligt begyndt at skifte deres sparepærer med LED, men teknologien kan langt mere og venter kun på at vi begynder at forstå det. Problemet er at vi er vanedyr og LED er ikke ligesom skiftet imellem en glødepære og en sparepære, nej det er nærmere en helt ny teknologi som burde kræve nye lamper og nytænkning af belysning.

Hvis du spørger mig så kunne man sagtens udvikle lamper med LED fastmonteret, altså uden mulighed for at skifte pæren. For hvem har en lampe I mere end 20 år? Og efter de mange år så må man få professionelle til at udskifte pæren. Hvis man gjorde det på den måde så ville man have mulighed for radikalt anderledes designs.

Dog er det vi oftest ser LED pærer der er lavet til at passe I helt normale fatninger I lamper over alt. Selv de små pærer I køleskabe og ovne er man nu ved at skifte. Og hvis du er tæt af at lommelygten altid er død for strøm så kan du også skifte den til LED.

Hvide LED pærer er blevet meget diminerende på markeder som kræver høj effektivitet (meget lys) og et lavt strømforbrug. Det er derfor også næsten uhørt at se andet I lommelygter, havelamper med solceller og cykellygter. Her er LED simpelthen den perfekte teknologi. Man begynder også at se at næsten alle nye trafiklys benytter sig af LED og julelyset I gaderne begynder også at være LED.

De er altså blevet utroligt populære og det er ikke kun I hjemmet at de bruges. I min næste artikel vil jeg komme med mere konkrete eksempler på steder hvor de I stor stil er skiftet til LED spot på godt og ondt og det er faktisk det jeg vil fokusere videre på ved at komme med en artikel om et privat hjem, og en mellemstor virksomhed. På den måde har alle noget de kan relatere til inden de vælger at skifte over til LED belysning. Men måske har du allerede skiftet? Så kender du allerede en del til teknologien, men LED er desværre lidt mere avanceret end de almindelige pærer og det skader derfor ikke at læse lidt mere om teknologien.

Indlægs forfatter: Soren