Jeg hader at have diabetes

At have diabetes er bare det værste. Har du haft det? Nej. Godt. Så lad mig fortæller dig hvor forfærdeligt det er. Det kan være at vi skal have noget at sammenligne med, bare for at sætte diabetes ordentligt i perspektivt. Bare så du kan følge med i hvad det er jeg prøver at sige og hvor kraftigt jeg mener hvad jeg siger. Og tro mig, det er kraftigt. Det er så kraftigt at Super-Man taber i en armlægningsdyst med det. Så seriøs er jeg.

Jeg bliver simpelthen nødt til bare at sige det nu. Jeg har levet med det i så lang tid, at nu må jeg bare give udtryk for hvor meget jeg hader det. Men jeg ved slet ikke om ejg voerhovedet kan, fordi at udtrykke sig så hårdt er nok ikke noget der er opfundet ord for. Hvis jeg skulle finde påp et ord til at beskrive diabetes, ville det være 100 gange værre end helvedesildsforfærdeligt pubertetshæmmet høtyvsstikkende skadeskoncept med havsaltsdrys. Det er virkelig bare dårligt, det er. At have diabetes er værre end at have en diktator; eller det er vel lidt ligesom at have en diktator. Du sidde rnok og tænker “du vil vel ikke sammenligne diabetes med Adolf Hitler” og jo! Det vil jeg faktisk! Diabetes tvinger mig til at gøre ting jeg ikke har lyst til; hvis jeg ikke følger de regler diabetes har fremsat, er der utilgivelig hård straf på og hvis jeg bliver ved bliver jeg aflivet. Likvideret. Livet slutter potentielt hvis jeg ikke opfører mig som sygdommen diktere. Er det ikke lidt som diktatur? Diktatur kommer af ordet “diktere” altså at man siger noget og det bliver gjort. Diabetes siger spis sundt, hold igen med sukkeret og lev som jeg det ønsker. Altså diktatur.

Og det er super træls at skulle læse alle de der latterlige dumme sider, som handler om helse og diabetes. Det er slevfølgelig super fint at de er der for at hjælpe, men jeg hader altså bare at læse dem, for de minder mig om hvor meget diabetes tvinger mig til at alterere min levestil. Efter så mange år, kan det bare være nok.

Blog / af

Indlægs forfatter: Soren