Min første tur med dykkercertificat

Det er lidt som at vågne efter en drøm man bare ved er for god til at være sand. Det er den følelse jeg havde efter mit første dyk i Zanzibar. Det var under et år efter jeg havde fået mit dykkercertificat og efter at have taget en del dyk i Danmark følte jeg mig ligesom klar til at prøve noget nyt. Zanzibar er kendt for sine koralrev der er opbygget igennem milioner af år med små koraldyr der giver liv til mere end 600 forskellige koraldyr og flere tusinde fiskearter. Når koraldyr dør bliver de tomme kalkskeletter liggende tilbage. Efterhånden som de skubbes sammen med kalkslam og sand bliver de til en fast klippe. Ovenpå dette vokser der nye koraldyr og på den måde kan et sundt koralrev vokse omkring 5 cm om året.

Sigtbarheden er lang og vandtemperaturen er varm. Jeg startede den første dag med snorkel for ligesom at danne mig et overblik inden jeg tog ned til en lokal dykkerbutik og lejede iltflaske og udstyr til at komme tættere på de farvestrålende dyr.

Hvis man ikke har lyst til at dykke er der mange flotte fisk at se på fra både. Der er sværdfisk, flere forskellige hajer og delfiner. Noget af det sjoveste var nok at tage med en lokal fisker ud og fange sværdfisk og blæksprutter en eftermiddag.

En anden eftermiddag hvor jeg var ude for at snorkle oplevede jeg noget helt fantastisk. I Kizimkazi kom der pludseligt en flok delfiner hen til mig og begyndte at svømme med mig. Normalt reagerer fisk negativt eller passivt på at jeg svømmer med dem, men delfinerne svømmede med og begyndte at lege.

Den sidste dag jeg havde på turen tog vi ud til Prison Island som er en lille bitte ø hvor der lever meget gamle og store landskilpadder. Her kunne man også snorkle og se nogle fantastiske koralrev sammen med den lokale guide.

Hvis du kan lide at være i vandet er det helt klar en tur jeg kan anbefale. Der er nogle utroligt fede oplevelser der kun venter på dig!

Indlægs forfatter: Soren