Pomfritter hører til i frituregryden

Åh, da jeg var lille elskede jeg pomfritter noget så grusomt. Bevares, det gør jeg stadigvæk, men jeg prøver at fortælle en historie her. En historie om hvad? Pomfritter? Faktisk ja. Er det virkelig nødvendigt? Ja, det vil jeg mene. For der foregår noget forfærdeligt! En uhyrlig process er igang og det lader ikke til at nogen har planer om at stoppe den, inden at den løber løbsk og ødelægger pomfritten, i al dens herlighed. Som jeg var ved at sige, så elskede jeg når min mor lavede pomfritter. Hun lavede dem i en frituregryde, fyldt med dejlig fritureolie. Mums! Men det er blot et skønt minde. En vidunderlig erindring om en tid hvor alle brugte frituregryder.

Hvad skete der? Hvordan kunne det gå så galt? Det er såre simpelt! Ligepludselig blev sundhed populært og interessant! Ligepludselig blev vi ført ind i et helsehelvede af salat, solarie (som ikke engang er sundt) og motion, Hvad har det med pomfritten at gøre? Folk med deres ukuelige standarder og kampagner overbeviste befolkningen om at friture var dårligt for kroppen og ulækkert og ejg ved ikke hvad. Det var en katastrofe. Langsomt men sikkert smed folk deres frituregryder ud og begyndte at varme pomfritterne i… Ovnen. Ja, jeg lyver ej! Ovnen! Lyder det ikke bare hæsligt og katastrofalt? Jeg ved ikke hvad du har hørt om pomfritter, men hvis de ikke er friturestegte, så er de ikke værd at bruge tid på.

Desværre var min mor blandt dem som fulgte trop, på trods af konsekvenserne. Hun gik direkte ind i køkkenet, tog vores frituregryde og smed den direkte i containeren. Jeg græd den dag. Køkkenet var aldrig det samme igen. Duften af friture kom aldrig igen. Det var hjemme-fast foodens Hiroshima. Min mor lavede derefter pomfritter i ovnen, men på trods af sprødheden og den perfekte mængde salt, smagte det aldrig helt ens.

I dag har jeg min egen frituregryde, men jeg væmmes stadig ved tanken om dengang min mor smed sin egen ud. Det er heller ikke nemt at få fat i en frituregryde i dag. Nogle gange kan man finde dem i danske butikker, men for det meste bliver man nødt til at gå på nettet. Jeg har for eksempel fået min fra www.billigbazaar.dk. Jeg vil foreslår at du gør det samme. Især hvis du aldrig har smagt friturens ædle præg på denne velsaltede kartoffelret.

 

Indlægs forfatter: Soren