Slips eller butterfly?

For første gang nogensinde ser det ud til at butterflyen har overhalet sin lange bror, nemlig slipset hvis vi ser på hvor meget de bruges i de danske hjem. Men hvorfor pludseligt det? Vi prøver at beskrive hvorfor.Den klassiske butterfly er pludseligt blevet populær iblandt alle aldersgrupper og det skal gerne være en man selv binder. Det giver nemlig et stilrent look, men lad os lige starte med at se hvor denne sjove opfindelse egentligt kommer fra.

Både butterflyen og slipset kan faktisk spores til samme historiske begivenheder. Det er nemlig trenden at bære en halsklud og det går meget langt tilbage. Det går faktisk helt tilbage til før kristus, men vi ser kun nærmere på den stærke udbredelse til hele Europa der startede i 1600 tallet.

Her kan man se på hvordan skjortekraven udviklede sig til at være mere og mere fremtræden og begyndte at blive brugt som ”pynt” Men efter millitær indflydelse fra Frankrig begyndte det at blive udskiftet med et slikehalstørklæde som vi i dag nok mest forbinder med kvinder. Det blev snoet en gang om halsen og det der hang ned var så altså foran, det lignede altså lidt et slips. Men i det der hang begyndte man hurtigt at binde små sløjfer og det er dette som anses som forfaderen til butterflyen.

Det blev mere og mere populært og i 1800 tallet blev der mere og mere fokus på at binde den rigtige sløjfeform. Og dette var ofte det eneste der var på manden til at pebbe en ellers helt ensfarvet beklædning op. Og i midten af 1800 tallet begyndte den moderne butterfly så at komme frem sideløbende med det moderne slips og de er begge lige siden blevet brugt af store folk i historien over hele verden.

Men hvorfor er butterflyen lige pludseligt mere populær end slipset? Det er nok svært at svare 100% på, men det er måske fordi den er lidt lettere at bære og ikke føles så voldsom som et slips. Samtidig vil man stadig gerne have muligheden for at pebbe ens måske lidt kedelige skjorter op med noget anderledes og spændende og det er lige netop det en butterfly kan, både til hverdag og fedt kan den få dig til at gå fra en kedelig fyr til den super smarte som er med på moden.

Og man kan sagtens gå med snickers og butterfly, stilen er en man selv skal lægge og mulighederne er mange.

Blog / af

Indlægs forfatter: Soren