Udendørs spot

Udendørs belysning bliver ofte glemt helt eller delvist, men er både en tryghedsfaktor samt en nem måde at dekorere dit hus på. Spot kan bruges flere steder udendørs, men den mest normale er at indbygge dem i udhænget så de oplyser f.eks. en flisegang ved muren. Det kunne også være din carport der kunne bruge lidt belysning, her er spot en god mulighed og monterer du dem med LED pærer skal du heller ikke tænke på den bøvlede process med at skifte sådan en spot de næste 10-15 år.

Det er selvfølgeligt smart at udnytte LED teknologien sådan et sted da de ofte er tændt mange timer dagligt og antallet er stort. Hvis du har 15 normale halogen spot på 30W du udskifter med 5W LED spot sparer du årligt 2.000 kr og blot den ekstra levetid er nok til at betale indkøbsprisen.

Der er de seneste par år også kommet langt flere spot der kan graves ned ved fliserne og oplyse et område på denne måde. Der er også kommet mere dekorative påfund som sten med indbyggede spot o.lign.

Mulighederne er mange, det gælder blot om at se dem. Det kan derfor være en god ide at snuse lidt rundt og se hvad der findes på markedet. Et af de steder du finder nogle fine LED spot til udendørs brug er på denne hjemmeside. En hurtig søgning på Google giver dig også mange muligheder og det eneste du skal gøre når du har fundet lige det du gerne vil have er at købe det og kontakte din lokale elinstallatør for at få det monteret. Det vil ofte være rart med mulighed for at tænde og slukke det på en kontakt indefra samtidig med at der er en udendør sensor f.eks. i carporten sådan at den kan tænde når man kommer hjem.

Det kan også afskrække tyve i de sene nattetimer hvis deres normalt ellers skjulte foretagende er godt oplyst sådan at de let kan blive spottet.

Nu er der kun tilbage at sige god eventyrlyst. Vi håber at du finder noget der passer til lige netop dit projekt.

Blog / af

Indlægs forfatter: Soren