Udlånerne går efter minimal risiko

Bankerne er pålagt en streng dokumentation for hvem de låner penge til og hvad der ligger til grund for lånet. Samtidig skal de dokumentere hvordan de forventer at få pengene igen. Især hvis det handler omkring virksomheder kræver det en lang erfaring at vurdere forretningsplaner, budgetter, regnskaber eller lign. Og derfor har banken også ansatte der kun beskæftiger sig med dette.

Når du tager til møde for at låne penge til at købe en ny butik til virksomheden vil din rådgiver derfor være nød til bagefter at gå til intern rådgiver med speciale I risikovurdering. Denne rådgiver er så også nød til at få et positivt indtryk af projektet. Det er nemlig ham der skal vurdere om banken skal sige ja eller nej.

Derfor er dokumentation uhyre vigtigt. Det er ikke nok at komme og fortælle tingene mundligt. Nej de skal dokumenteres så bankrådgiveren kan tage det med til sin kollega der endeligt skal vurdere sagen.

Måske er din ide egentligt rigtigt god. Men du er for dårlig til at dokumentere dine planer eller din plan er af for ringe kvalitet. På det grundlag vil rådgiveren ofte afslå lånet næsten uden at kigge nærmere på det. Derfor er det en god ide at søge professionel hjælp til at få lavet materialet I en kvalitet som får rådgiveren til at gennemlæse det og kunne vurdere sagen. Der er altså 2 dele. Du skal overbevise din rådgiver omkring hvorfor det er en god ide og give ham et positivt indtryk, samtidig skal du give den interne rådgiver den viden han skal bruge til at give dig lånet.

Nu tænker du måske, jamen hvad skal de så bruge af information? Jo de skal ihvertfald bruge en dokumentation på hvad lånet skal bruges til. Er det pga. jeres leverendører har forkortet jeres kreditter, er det et nyt og spændende produkt I vil udvikle eller måske vil I etablere jer på et nyt marked. Der ud over skal I så fortælle omkring forventningerne til jeres projekt og hvornår resultaterne forventes opnået.

Hvis du ikke har mulighed for at stille sikkerhed eller ikke vil dokumentere hele projektet overfor banken er der stadig muligheder, de er dog lidt dyre. Det hedder forbrugslån og kunne f.eks. være et sms lån hvor du får svar lige med det samme. Du kan læse mere omkring sms lån her på linket.

Indlægs forfatter: Soren