Traditioner du ikke kender historien bag

Hvordan beskriver man en tradition? Hvis du stillede mig det spørgsmål ville jeg svare noget I retning af: “En handling vi foretager gentagende gange uden altid at vide hvor den kommer fra eller stiller spørgsmål ved den”

Og en af de begivenheder der indebærer flest traditioner I moderne tid er nok et bryllup. Jeg har talt med en del eksperter på området og kan nu give nogle svar på hvor ihvertfald nogle af traditionerne stammer fra.

Lad os starte med blomsterne. Før man havde en buket til bruden havde hun en aromatisk samling med hvidløg og urter som skulle drive onde ånder væk, med ned af kirkegulvet. Over tid er denne tradition heldigvis blevet erstattet af blomster som symboliserer fertalitet og evig kærlighed. Specielle blomster bærer så specielle meninger I de forskellige kulturer og derfor svinger buketterne også meget I udseende.

Det virker måske malplaceret, men hvad er egentligt historien bag hele bryllupstraditionen? Den stiller vi nok sjældent spørgsmålstegn ved, men har den mon altid eksisteret?

Bryllupet er også en gammel tradition og ser vi på alle de ritualer der er I løbet af dagen så stammer de ofte fra meget specifikke og betydningsfulde ritualer som stille og roligt er blevet udvaskede, ihvertfald meningen bag dem. Men selve handlingen vil vi gerne beholde, det er jo et ritual som er en del af selve bryllupet.

Derfor må det lille råd være at tænke på traditioner der kan videregives til familien, måske ses de igen til næste bryllup efter dit? Eller måske ser du dem til alle familiesammenkomster fremover. Det er det som bringer folk sammen, store og små og som kan noget som ikke meget andet kan. Det samler folk om noget fælles.

Tænk bare på et ritual som bryllups musik der stammer fra den musik de spiller i kirken under et bryllup. Den har i mange år været meget fast, men efter kongelige begyndte at spille andre melodier når de kom op af gulvet så har vi ikke været langsomme til at tage de nye sange til os. Vi ser ofte de kongelige som et idial for et prinsesse bryllup.

Blog / af

Indlægs forfatter: Soren