At købe et håndværker-tilbud

Jeg er lige flyttet fra København og ud på landet. Vi har fundet et rigtig håndværker-tilbud. Huset er et kæmpe stort rødt murstenshus, og da jeg første gang trådte ind i det, vidste jeg at det var her jeg ville bo. Jeg har faktisk altid drømt om lige præcis et rødt murstenshus; det er som om der er mere sjæl over det end så mange andre huse. Vi har virkelig kigget på hvad der føles som en milliard huse, og de der nybyggede huse, der er omgivet af ligeledes nybyggede huse, siger mig altså bare ikke særlig meget.

Der er noget lækkert over et hus, der har en sjæl, og som er bygget på godt solidt håndværk. Med træplanker som gulve, der knirker lidt, og stukke i lofterne. desuden har huset en smuk træterrasse, der dog er forholdvis ny, så den behøver vi i det mindste ikke at fikse på.

Huset har 3 etager med en stue og tilhørende køkken, hvor der er også er plads til at man kan spise. De to rum er forbundet med franske døre, og stemningen er nærmest helt svensk. Køkkenet har desuden også en slagbænk, der er betrukket med stribet stof, så det cementerer fuldstændig Emil fra Lønneberg-stemningen over huset.
På samme etage er der et bryggers med vaskemaskine og tørretumbler og plads til et tørrestativ. Der er desuden indbyggede skabe i hele huset, og et lille madkammer. På denne etage ligger også et kæmpe badeværelse, som vi dog skal have renoveret. Det er sidst renoveret i halvfjerdserne, og det siger vidst sig selv, at klinkerne ikke er så meget oppe i tiden (de er mosegrønne) og vasken er lyserød. Jeg er mildest talt ikke begejstret.

Så vi har besluttet at totalrenovere dette badeværelse, og jeg har allerede fundet det smukkeste badekar på tilbud til 3000 kr.

Haven er en historie for sig. Den er total overgroet og vild, hvilket vel passer godt ind i den svenske stemning. Men udover træterrassen har vi også besluttet os for at lægge fliser fra fc-beton.dk, som skal gøre det ud for vores grill-terrasse (haven er rigtig stor og har mange kroge, så det virker naturligt at have flere terrasser). Her er have fliserne hos fc beton.

Indlægs forfatter: Soren